Två personer har anhållits efter den våldsamma attacken på ett norskt par i Töcksfors i måndags kväll. Arkivbild.
Två personer har anhållits efter den våldsamma attacken på ett norskt par i Töcksfors i måndags kväll. Arkivbild.

En man och en kvinna har anhållits misstänkta för attacken på ett norskt par i 55-årsåldern i Töcksfors i Värmland. Den norska kvinnan överlevde med en hårsmån efter att ha blivit träffad i bakhuvudet av en yxa.

– Kvinnan hade ofantlig tur. Han kastade yxan med full kraft med båda händer från sex meters håll och träffade henne i bakhuvudet. Hade den snurrat ett halvt varv till hade den träffat med eggen, säger Christer Magnusson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Attacken inträffade vid ett köpcenter i Töcksfors i måndags kväll. En bil körde rakt in i en lyktstolpe på parkeringen. Det norska paret stannade till och en man i den andra bilen rusade ut, öppnade dörren på parets bil och började misshandla föraren. Kvinnan bredvid sprang ut och jagades in i en butik i närheten där en av angriparna kastade yxan på henne.

Angriparna försvann sedan i det norska parets bil. Den hittades senare i Arvika.

Under tisdagseftermiddagen greps två personer som anhölls senare. Det rör sig om en man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Polisen fortsätter söka efter en tredje person som var inblandad i attacken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset