Två unga män döms till fängelse respektive sluten ungdomsvård efter en grov våldtäkt på en 18-årig kvinna. En av ungdomarna filmade även övergreppet och spred videon via Snapchat.

Det var under en hemmafest i Täby i början av december som de unga männen, den ena 17 år och den andra 18 år, våldtog en 18-årig kvinna.

Offret och förövarna var bekanta med varandra och hade gått på samma skola.

Under den grova våldtäkten bestämde sig 17-åringen för att börja filma. Videon skickade han sedan via meddelandetjänsten Snapchat till ett par bekanta – möjligtvis för att skryta om att han hade haft sex, enligt domen från Attunda tingsrätt.

LÄS MER: Ny ”Snapchat-våldtäkt” – två ungdomar åtalade

I efterhand ångrade han att han spelat in våldtäkten och försökte radera filmen från kompisarnas mobiler. Men polisen fann filmen på en av telefonerna som fått den skickad till sig. Filmen, som visar delar av våldtäkten, har använts som bevisning.

Den 18-åriga kvinnan var berusad vid övergreppet och uppger att hon har svårt att minnas händelseförloppet. Men efter händelsen berättade kvinnan om övergreppet för en kompis som var på festen och uppmanades då att ringa polisen som kom till platsen.

Nu döms den 18-åriga mannen till fängelse i två år och fyra månader. 17-åringen döms till sluten ungdomsvård i ett år.

Förra året fick den så kallade Snapchat-våldtäkten i Uppsala stor uppmärksamhet. Två män dömdes för inblandning i en våldtäkt genomförd på en kvinna i ett hotellrum. En film från övergreppet spreds via Snapchat.

LÄS MER: Flickor uthängda på Snapchat

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset