Två bomber har exploderat mitt på en bargata på turistorten Hua Hin i Thailand. Minst en kvinna har dödats i bombattacken och tio har skadats. Bland dem finns utländska turister, enligt brittiska BBC.

Bomberna ska enligt den thailändska polisen ha gömts i blomkrukor omkring 50 meter från varandra och sprängts med hjälp av mobiltelefoner. Explosionerna ska ha inträffat klockan halv tio och därefter kl 10 på kvällen lokal tid, enligt Bangkok Post.

– Vi hörde att det small och folk kom springandes, säger Emelie Ohlsson, turist på plats i Hua Hin i Thailand, till tidningen Aftonbladet.

– Sedan kom folk springandes och sa att det smällt en bomb bland barerna, men om det stämmer att det var en bomb vet vi inte än. Det hände på en av de största bargatorna, säger hon.

Ett annat vittne, svenske Peter, bor i Hua Hin och driver en bar där. Han säger till Aftonbladet att han hörde båda smällarna.

– Efter kanske 45 minuter hörde jag en till, riktigt kraftig, smäll. Det var bara 20 meter bort från min bar i en korsning, säger han till tidningen. 

Splitter från explosionen nådde fram till baren. 

– En man inne på baren blev träffad av en projektil och jag såg när han föll framåt, som om han blivit skjuten. Jag sprang fram, drog honom åt sidan och duckade bakom baren. Det här skedde mitt i nöjeskvarteret. Det är helt oväntat. Alla är djupt chockade. 

Polis med bombhundar söker av området efter fler bomber.

Vilka som ligger bakom dådet är oklart.

►LÄS MER: Hua Hin – badort för golfare och kungar

Enligt BBC är "tvillingbomber" är en vanlig metod i södra Thailand där det pågår oroligheter. Först spränger man en bomb och därefter, när polis kommer till platsen, så spränger man ytterligare en. Turister är vanligen inte måltavla för den här typen av attacker.

– Vi har inga resenärer där nu. Thailand är huvudsakligen ett vinterresmål för oss. Just nu 27 svenska resenärer i Thailand, i Phuket, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Inte heller resebolaget Ving har gäster där, enligt Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Enligt Apollos presstjänst så har de 17 gäster på plats i och runt omkring Hua Hin från Sverige, Danmark och Norge. Resebolaget försökte på torsdagskvällen att få fram mer information om dessa.

Det gör även UD.

– Vi uppmanar svenskar i Thailand att kontakta sina anhöriga och följa lokala myndigheters anvisningar, säger Jessica Garpvall på UD:s presstjänst.

Provinsen som Hua Hin ligger i tillhör inte de som UD avråder från resor till.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset