Det är oklart vilken spelning som det misstänkta brottet ska ha skett under. Här spelar Massive Attack på Azaleascenen under festivalen Way Out West i Göteborg på lördagen.
Det är oklart vilken spelning som det misstänkta brottet ska ha skett under. Här spelar Massive Attack på Azaleascenen under festivalen Way Out West i Göteborg på lördagen.

Två kvinnor har anmält att de blivit sexuellt ofredade i samband med festivalen Way Out West i Göteborg, enligt polisen.

En kvinna kom fram till polis på söndagen och anmälde att hon i torsdags blivit sexuellt ofredad av en gärningsman på Bananpiren. Way out west-festivalen har klubbar på olika platser i Göteborg och däribland Bananpiren.

En förundersökning har inletts, enligt Ulla Brehm, polisens presstalesman i Region Väst. 

En annan kvinna anmälde på lördagskvällen att hon blivit sexuellt ofredad av en man framför en scen inne på festivalområdet. Signalement på den misstänkte gärningsmannen gick snabbt ut till ordningsvakter och polis.

►LÄS MER: Way out west fortsätter nästa år

Ingen har gripits i något av fallen.

Joakim Skoglund, pressansvarig för Way out west, tror att debatten som varit under året givit viss effekt.

– Uppenbarligen förhindrade det inte att det upppstod brott men däremot är det bra att det gjorts polisanmälningar. Det är någonstans där vi måste börja, att belysa problemen och att vi får bort mörkertalen, säger han till Metro.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott