Föraren körde över två spikmattor innan resan tog slut i ett dike.
Föraren körde över två spikmattor innan resan tog slut i ett dike.

På torsdagskvällen försökte polisen skulle stoppa en bil i Uppsala. Men i stället för att stanna släckte föraren lysena och trampade gasen i botten. Efter en vild biljakt i 200 kilometer i timmen på E4 tog resan slut vid en spikmatta i Gävletrakten.

Vid klockan 23.35 på skärtorsdagskvällen skulle polisen stoppa en Volvo 850 i Uppsalas norra delar. Men föraren ville inte samarbeta och körde i stället för full fart norrut på E4 med polisen hack i häl, skriver Gefle Dagblad.

– Jakten uppgick i 200 kilometer i timmen där gärningspersonerna försökte komma undan genom att släcka ner ljuset på lamporna på bilen och kasta ut en del saker längs vägen, säger Henrik Öhman, RLC-befäl hos polisen till tidningen.

Polisen lade först ut en spikmatta mellan Älvkarleby och Gävle, men trots det fortsatte föraren färden.

– Den spikmattan som placerades ut fick inte den önskade effekten så biljakten fortsatte mot södra avfarten i Gävle. Där ytterligare en matta placerades ut, vilket gav resultat. Bilen hamnade i diket och vi kunde gripa två personer, säger Henrik Öhman till Gefle Dagblad.

En man och en kvinna i 25-årsåldern greps och de misstänks för bland annat drograttfylla och vårdslöshet i trafik, och polisen uppger att man hittade narkotika i bilen. De gripna ska vara kända av polisen sedan tidigare.

LÄS MER: Polisen misstänker: Känd gängledare beställde mordet i Mariehäll

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott