Ett tidigare mordmisstänkt par har åter gripits, misstänkta för mord utanför Arboga på kvinnans pappa och mordförsök på hennes mamma. Arkivbild.
Ett tidigare mordmisstänkt par har åter gripits, misstänkta för mord utanför Arboga på kvinnans pappa och mordförsök på hennes mamma. Arkivbild.

En 41-årig kvinna och hennes 18-årige sambo har åter gripits, misstänkta för mord och mordförsök utanför Arboga tidigare i augusti.Misstankegraden har höjts till sannolika skäl. Men båda förnekar brott

Paret greps i går kväll i norska Trondheim, och enligt svensk polis var insatsen odramatisk. De två har varit anhållna i sin frånvaro och internationellt efterlysta för mordet på 41-åringens pappa och mordförsöket på hennes mamma.

"Utredningen av ärendet har fortsatt i full styrka efter det att de misstänkta släpptes på fri fot den 19 augusti. Utredningsarbetet har gett resultat och misstankegraden är numera sannolika skäl", säger förundersökningsledaren och åklagaren Jessica Wenna i en skriftlig kommentar från Åklagarmyndigheten.

Fortsatt anhållna

Både 41-åringen och 18-åringen förhördes när de kom till Sverige i dag. Efter de korta förhören beslutade åklagaren att båda ska vara fortsatt anhållna, enligt polisens presstalesperson Anders Hedström. Han liksom Åklagarmyndigheten vill inte gå in på varför misstankarna mot de båda har stärkts.

41-åringens advokat Amanda Hikes säger att hennes klient förnekar brott, men hon vill inte utveckla resonemanget mer än så.

På frågan om hur 41-åringen mår svarar Hikes:

– Det är klart att det är påfrestande att allt börjar om på nytt.

Även 18-åringen förnekar brott, enligt hans advokat Lars Jähresten.

Fortsatt intressant

Senast klockan 12 på lördag måste åklagaren ha tagit ställning till om 41-åringen och hennes 18-årige sambo ska begäras häktade eller inte. Mer ingående förhör med de båda ska göras i Västerås, och enligt advokaterna hålls de förmodligen tidigast på torsdagen.

De två gripna har tidigare varit anhållna för de brott de nu åter gripits för. Den gången lade åklagaren aldrig fram någon häktningsframställan med motiveringen att bevisningen inte höll. Paret uppgavs dock vara fortsatt intressant i utredningen.

SVT Nyheter Västmanland har sedan tidigare uppgifter om att polisen gjort fynd i en beslagtagen bil som tillhör det bolag som ägs av 41-åringen.

– Det här kan mycket väl vara ett genombrott, sade en poliskälla då till SVT.

Kvinnan och mannen greps första gången på Arlanda den 16 augusti. När de sedan släpptes i brist på bevis reste kvinnan med några av sina barn till Thailand. Hon ska sedan ha tagit sig till Norge där pojkvännen, enligt uppgifter till SVT Västmanland, väntade på ett hotellrum.

Trots att kvinnan ansågs intressant i en mordutredning hade hon inte reseförbud.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset