Tobias Hysén firar sitt 1–0-mål för IFK Göteborg mot Örebro på Gamla Ullevi.
Tobias Hysén firar sitt 1–0-mål för IFK Göteborg mot Örebro på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg jagar vidare efter allsvenskans tredjeplats. Tobias Hysén gjorde två mål som inhoppare när Blåvitt slog Örebro med 3–2 i sin sjätte raka hemmaseger.

Formen har varit sviktande i början av hösten för den största profilen i årets IFK Göteborg, den målfarlige ex-landslagsmannen Tobias Hysén. Mot Örebro fick 34-åringen på nytt börja matchen på reservbänken, för femte matchen i rad.

Därifrån såg Hysén en matchinledning som Göteborg dominerade med flera målchanser. Men i 27:e minuten tvingades Søren Rieks bryta matchen, kanske med en knäskada, efter en trasslig närkamp med Astrit Ajdarevic.

Mål på retur

Knappt en kvart senare gjorde Tobias Hysén 1–0 för Göteborg, snabb och välplacerad på returen efter ett skott från Jakob Ankersen. Det var Hyséns sjunde allsvenska mål i år, och det värmde.

– Formen har varit si och så. Självförtroendet får sig en törn när man inte spelar, säger Tobias Hysén till C More i paus.

Andra halvlek började med ett snabbt 1–1 av Örebro. Sommarförvärvet Nahir Besara blev målskytt för fjärde matchen i rad när han gick inåt från sin högerkant och sköt med vänstern mot bortre stolpen.

Överraskande skott

Men Göteborg tog ledningen igen i 56:e minuten. 21-årige islänningen Elias Mar Omarsson, som tagit plats i Blåvitts anfall på Hyséns bekostnad, sköt hårt men inte otagbart ganska mitt i målet. Örebros målvakt Oscar Jansson var på bollen men kunde inte stoppa den, och kan inte vara nöjd med det ingripandet.

I 75:e minuten ökade Tobias Hysén till 3–1. Jakob Ankersen nickade ner bollen efter en frispark, varpå Hysén tog den med sig utåt vänster och sköt överraskande ur dålig vinkel.

Örebro reducerade i 81:a minuten, då Astrit Ajdarevic placerade en kraftfull nick från långt håll nära stolpen på ett fint inlägg från Daniel Björnqvist. Närkingarnas jakt efter en sen kvittering lyckades dock inte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset