Bilden är en genrebild och föreställer inte kattungen Stickan.
Bilden är en genrebild och föreställer inte kattungen Stickan.

Tidigt under onsdagsmorgonen vaknade en kattägare av skrik utanför huset i Kramfors. Två lösa hundar hade gått till attack mot kvinnans kattunge. ”Jag skrek något fruktansvärt”, berättar ägaren.

När kvinnan hörde Stickan skrika rusade hon ut på trappen, där hon möttes av två lösa hundar som gått till attack mot kattungen. Kvinnan försökte skrämma bort hundarna och brottades med dem för att få tag på kattungen. Men tillslut orkade hon inte kämpa mer mot de aggressiva hundarna.
– Jag såg efter en spade eller något som jag kunde slå dem med, men när jag släppte greppet om Stickan så sprang de iväg med honom, berättar kvinnan för Sundsvalls Tidning.

LÄS MER: Kvinnan dödades av sin egen hund – som hade människorester i magen

Kattägaren ringde då polisen, som kom dit snabbt nog för att hinna se hundarna som var kvar längre ner i området. Däremot lyckades de inte rädda Stickan, som åts upp av hundarna.

Poliskommissarie Bo Nordqvist menar att det är ovanligt med djurärenden som går så här illa. Men när de gör det faller ärendena under lagen om tillsyn över hundar och katter. I första hand utfärdas då ett koppeltvång. Misstänker man att hundarna far illa i hemmet blir Länsstyrelsen inkopplad och då kan djuren omhändertas eller i värsta fall avlivas.

LÄS MER: Skulle ta bort tandsten på hunden Ellie – drog ut 20 tänder

Stickans ägare berättar att hon funderat över om det ens är värt att bo kvar på sin gård, efter händelsen som ledde till kattungens död.
– Jag mår också jättedåligt och har grinat två dagar i sträck för att jag inte kunde rädda min lilla kattunge, säger kattägaren till Sundsvalls Tidning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Katt djur