HV:s Erik Christensen blev tvåmålsskytt mot Luleå. Arkivbild.
HV:s Erik Christensen blev tvåmålsskytt mot Luleå. Arkivbild.

Luleåbacken Livio Stadler, 18 år, började fredagskvällen med en juniormatch mot Mora.Sedan avslutade den schweiziske talangen med att göra SHL-debut i förlustmatchen mot HV71 (2–3).– Det var rätt coolt, sade han.

Den något udda händelsen kom sig av skador på backsidan hos Norrbottenslaget.

Precis före nedsläpp fick Christian Jaros kasta in handduken och i den andra perioden skadades Pontus Själin sedan han vridit till knäet.

Redan när Jaros försvann stoppades Stadler in i laguppställningen som sjundeback, men fick ändå spela med juniorlaget mot Mora i arenans B-hall. Den matchen vann Luleå med 6–0 och Stadler svarade för två målpass.

– Jag spelade 2,5 period i juniormatchen och sedan bytte jag när vi fick en till kille skadad. Jag var full av adrenalin, sade han i en webb-tv-intervju på Luleås webbplats.

Med i returen

Stadler fick göra SHL-debut i tredje perioden och hade 4.55 i speltid. Men Livio Stadlers udda fredagskväll slutade bara med en seger, hans Luleå kunde inte hämta upp 2–3-underläget i sista perioden.

Med tanke på Luleås skadesituation kommer Stadler att få spela när lagen möts på nytt i Jönköping på lördagen. Då slipper han dessutom dubbeljobba.

– Det är inte roligt när killarna är skadade, men det är kul att se de yngre, sade Luleåtränaren Stefan "Skuggan" Nilsson till CMore.

Tidigt ryck

HV71 gjorde segerrycket mot Luleå tidigt tack vare en rivstart med tre mål under matchens första 13.36. Det gav Jönköpingslaget en 3–1-ledning.

Erik Christensen sköt två av målen.

– Vi fick en bra start och det är viktigt att sätta tonen när vi har dem "back-to-back", sade Christensen till CMore.

Luleå reducerade till 2–3 i början av andra perioden genom Kael Mouillerat, men när hemmalaget skulle sätta in slutspurten i tredje hände – ingenting. Ett försvarsstarkt HV71 lät bara hemmalaget skjuta sex skott på mål i avslutningsperioden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset