Enligt polisen i Kalmar har det under natten till fredagen inträffat två misstänkta gruppvåldtäkter i Kalmar kommun. I båda fallen rör det sig om kvinnor som blivit utsatta för okända gärningsmän, rapporterar flera medier.

Den första våldtäkten ska ha inträffat mellan 21 och 22-tiden i går kväll i Kalmar kommun. Enligt polisen är det en kvinna som blivit utsatt av, för henne, okända män, skriver SVT. 

Ett par timmar senare, runt 01 och 02-tiden inträffar nästa våldtäkt, denna gång inne i tätorten Kalmar. Även i detta fall har kvinna blivit utsatt av okända män. 

Hur många gärningsmän det rör sig om vill polisen inte berätta, skriver Barometern.  Om våldtäkterna skett utomhus vill polisen inte heller berätta, rapporterar TT. 

– Det handlar om personer som är okända för de här kvinnorna i båda fallen och vi har inte kunnat gripa några i nuläget, säger Gunnar Norgren till Aftonbladet. 

Brotten rubriceras som grov våldtäkt respektive våldtäkt av normalgraden. Enligt polisen finns det inget samband mellan de två våldtäkterna, skriver Aftonbladet. 

Det är den tredje våldtäkten som anmäls i Kalmar denna vecka, igår framkom det uppgifter om att en 17-åring våldtagits av en eller flera okända gärningsmän i Västervik. 

LÄS MER: 17-åring släpades ut i skogen – ska ha våldtagits av en eller flera män

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott