Två personer har anhållits efter gårdagens bombhot mot ett asylboende i Boden. Någon bomb har inte hittats.
Två personer har anhållits efter gårdagens bombhot mot ett asylboende i Boden. Någon bomb har inte hittats.

Två män anhölls efter gårdagens bombhot mot ett asylboende i Boden. Boendet genomsöktes i natt men inga farliga föremål hittades. Senare släpptes männen på fri fot.

De två män som greps i samband med gårdagens hot anhölls under natten skäligen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. På fredagseftermiddagen meddelade polisen på sin webbplats att de båda männen har släppts på fri fot: "Polisen har inga skäl att hålla dem kvar."

Polisens bombskyddsgrupp genomsökte i natt asylboendet som i går utrymdes och spärrades av efter hotet.

– De var färdiga vid 03-tiden och anträffade inte några farliga föremål, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid Norrbottenspolisen.

De 141 boende flyttades i går till en byggnad i närheten där de tillbringat natten. Det är ännu inte klart när de kan återvända.

– Vi har fått styra om så att lunchen levereras till det tillfälliga boendet men det har inte varit några problem. Det blir ganska odramatiskt, säger Thomas Hortlund, vd för A8 Älvbrinken som driver boendet.

Han säger att det inte varit oroligheter på boende tidigare.

– Det har varit lugnt länge. Men visst, när folk bor tätt inpå varandra blir det småbråk och även bagateller som att någon tränger sig i matkön kan bli stora.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset