En man som misstänks ha knivhuggit två personer kom själv in till polisen. Arkivbild.
En man som misstänks ha knivhuggit två personer kom själv in till polisen. Arkivbild.

En kvinna och en man har knivskurits i närheten av järnvägsstationen i Katrineholm. Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för dådet.

Den knivskurne mannen är i 40-årsåldern och fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna med svåra skador. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fördes till Nyköpings lasarett och är allvarligt skadad, enligt sjukhuset.

Några minuter efter dramat som inträffade vid 17.30 på tisdagen kom en man i 30-årsåldern in på polisstationen och berättade att det hade "hänt någonting hemskt" och kunde då gripas misstänkt för mordförsök. Mannen har däremot inte erkänt brottet.

– Vi har precis förhört honom, han förnekar brott och vill inte säga någonting utan advokat, säger Hans Halonen, jourhavande förundersökningsledare.

Polisen hade redan innan mannen kom in till stationen ett tydligt signalement och en relativt klar bild av vem den misstänkte personen var.

– Han är igenkänd i Katrineholm, det är en liten stad, säger Halonen.

Eftersom händelsen inträffade under rusningstid finns det många vittnen som såg vad som hände och polisen beskriver utredningsläget som gott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset