Gustav Nyquist i Detroit kämpar om pucken med San Joses Matt Nieto.
Gustav Nyquist i Detroit kämpar om pucken med San Joses Matt Nieto.

Gustav Nyquists och Detroits fina form håller i sig. San Jose besegrades på hemmaplan med 3–0. Även William Nylander blev tvåmålsskytt mot Toronto, men det räckte inte till seger mot Chicago.

De två första målen stod Gustav Nyquist för. Det första kom i andra perioden efter att Jonathan Ericsson plockat upp en retur efter ett San Jose-anfall.

Ericsson påbörjade en kontring. Nyquist var snabbt med i anfallet, fick pucken, gjorde några snabba dragningar, tittade upp och avlossade till sist ett stenhårt handledsskott i krysset.

Mål nummer två var också resultatet av ett handledsskott, den här gången mellan benen på försvarande Justin Braun, som delvis skymde Martin Jones i San Jose-målet, som inte fick kontroll över pucken.

Det är andra dagen i rad som Nyquist är målskytt.

– Det är alltid fint att göra mål så klart och det är kul att se laget spelar på det sättet vi gör med tanke på att matcherna ligger tätt, säger Nyquist till reportrar efter matchen.

Zetterberg nöjd

Detroit inledde säsongen knackigt med förluster, men är nu uppe i fyra raka segrar. Nyquist tycker sig se några förändringar i hur Detroit spelar.

– Vi åker bättre skridskor och hanterar pucken mycket bättre. Vi bryter ut ur försvarszon snabbare och tillbringar inte så mycket tid där. Det har varit några positiva saker som vi tar med oss från de senaste matcherna, säger han.

Även lagkaptenen Henrik Zetterberg är nöjd med Nyquist och laget i stort.

– Han är målgörare och behöver göra mål. Han har dragit fördel av de chanser han fått och spelat bra med sin kedja, säger han till journalister.

Nylander tvåmålsskytt

Wiliiam Nylander gjorde för första gången i sin NHL-karriär två mål under en match, när Toronto fick en poäng med sig i mötet mot Chicago. Båda gången blev han framspelad av stjärnskottet Auston Matthews.

– Du bara försöker att hitta ett läge så lyckas han att hitta dig väldigt bra. Det är fint att spela med en spelare som är så, sade Nylander till journalister efter matchen.

Chicago låg under i matchen men kom igen och tog den till en mållös förlängning och vann till slut med 5–4 efter straffavgörande. Nylander var tydligt besviken efter matchen.

– Jag vet inte exakt vad som hände, men vi ska försöka att bli bättre till nästa match.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset