Republikanernas presidentkandidat Donald Trump och förre talmannen Newt Gingrich. Båda säger sexistiska saker om journalisten Megyn Kelly på Fox News. Arkivbild.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump och förre talmannen Newt Gingrich. Båda säger sexistiska saker om journalisten Megyn Kelly på Fox News. Arkivbild.

Först liknade Donald Trump tv-ankaret Megyn Kelly vid en menstruerande bimbo.Nu påstår hans vapendragare Newt Gingrich att hon är fascinerad av sex.

I en debatt mellan de republikanska presidentaspiranterna i fjol pressade Megyn Kelly, programledare på Fox News, Trump om hans uttalanden om kvinnor som feta grisar, hundar och andra äckliga djur.

Då blev hon själv måltavla för hans sexism. Efter debatten refererade Trump till henne som "bimbo" och insinuerade att de tuffa frågorna berodde på hennes menstruation.

– Man kunde se hur det kom blod ur hennes ögon, blod ur alla möjliga ställen, sade Trump till CNN.

När Republikanernas förre talman i representanthuset Newt Gingrich blev intervjuad av Megyn Kelly i Fox News på tisdagen råkade hon ut för ännu ett sexistiskt påhopp.

Det var när hon frågade om den ökända inspelningen med Trumps sexistiska skryt som Newt Gingrich fick nog.

– Du är fascinerad av sex och bryr dig inte om politik, sade han enligt BBC.

Den häpna Megan Kelly fann sig snabbt:

– Jag är inte fascinerad av sex, utan av beskydd för kvinnor och förståelse för vem som tar plats i ovala rummet (i Vita huset).

Intervjun avslutades med att Megyn Kelly bad Newt GIngrich ta itu med sina "problem med ilska".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset