Anders Åkesson är verksam i Lindesberg och driver företaget Spiritual Life Development.
Anders Åkesson är verksam i Lindesberg och driver företaget Spiritual Life Development.

Det var vid en seans i Ystad som Anders Åkesson blev påkommen på bar gärning.
– Det som hände var att jag hittade saker som inte borde varit där, bland annat en häftmassa som vid flourescerande ljus blir glödande som han hade tagit in en avklippt strumpa, säger Per Ola Thornell, som avslöjade bluffen till metrojobb.se.

Det självlysande materialet användes för att göra Åkessons hand självlysande, något som betraktarna skulle uppfatta som ett tecken från andevärlden. Effekten liknar det som i andekretsar kallas "kärlekens ljus".

Per Ola Thornell, som själv håller kurser inom andlighet är själv medium, utbildad av just Anders Åkesson, känner sig sviken och berättar att han hade svårt att tro på andar i två veckor efter att han avslöjade läromästaren.

– Det är inte okej att fuska på seanser. Det har blivit ett ramaskri i branschen och gett skeptikerna vatten på sin kvarn.

Åkesson, känd från program som "Andarnas makt" och "Akademien för det okända" erkänner fusket på nätforumet Andliga Sverige.

"Jag har vid konfrontation per telefon erkänt för personen i fråga att jag har gjort ovan nämnda handling. Vid detta erkännande har jag även berättat att jag medvetet format leran över min egen hand och stäckt ut den i seansrummet.", skriver Åkesson.

Han tillägger att "övriga fysiska fenomen genom åren har varit helt och hållet andevärldens".

På ett annat forum berättar en kvinna att hon betalat 4600 kronor för en kurshelg där deltagarna bland annat fick se en Anders Åkesson i trans framkalla ljus från andevärlden

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset