Mediebolaget MTG avbryter samarbetet med en programledare, som bland annat synts på TV3. Arkivbild.
Mediebolaget MTG avbryter samarbetet med en programledare, som bland annat synts på TV3. Arkivbild.
Tv TT

Mediekoncernen MTG avbryter allt samarbete med en programledare, som bland annat synts på TV3, skriver Aftonbladet. Orsaken är att profilen utreds för ”oacceptabelt beteende” under arbetet med tv-produktioner.

Han ska under tio års tid bland annat ha uppträtt hotfullt och uttryckt sig kränkande och nedvärderande mot flera medarbetare.

Förra veckan startade MTG en egen utredning med anledning av uppgifterna. Nu väljer de att inte anlita programledaren i framtiden.– – – Uppgifterna tyder på ett beteende som vi inte kan acceptera och de är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig på MTG till Aftonbladet.

En person Aftonbladet varit i kontakt med, och som arbetade som inslagsproducent för TV3-produktionen där programledaren medverkat, beskriver samarbetet i negativa ordalag.

– Det var en pågående mobbing. Som inslagsproducent är du i en väldigt utsatt position och får mycket skit. Han terroriserar, mobbar, förminskar, förtrycker sina kollegor. Han är ondskan själv. Ledning har vetat om detta länge. Jag grät mig till sömns, säger personen till Nöjesbladet.

Mannen är enligt MTG inte misstänkt för något brottsligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset