Beväpnade män förde in journalisterna i kåkstaden Complexo do Lins.
Beväpnade män förde in journalisterna i kåkstaden Complexo do Lins.

Tre svenskar fördes tidigt på onsdagskvällen bort av kriminella i Rio de Janeiro när de tog bilder. De tre svenskarna, som är journalister på TV4, släpptes efter att kidnapparna förstått att de inte filmats. Enligt en av journalisterna är dock händelsen överdriven.

Under onsdagsmorgonen lokal tid fördes tre svenskar bort av kriminella i Rio de Janeri, där OS just nu äger rum.

De tre svenskarna befann sig i en taxi när de klev ut på en stor väg för att ta bilder. Då kom beväpnade män fram och förde in dem i kåkstaden Complexo do Lins, rapporterar SVT. Taxichauffören tyckte sig höra ett skott och begav sig av till närmaste polisstaion för att slå larm.

► LÄS MER: Svenskar kidnappade i Rio

– De ville fota. Jag sa att det var farligt men de insisterade. De började fotografera och filma. Då plötsligt kom en kille med pistol och bad oss att gå in i favelan. Jag åkte för att hämta hjälp, säger chauffören till den brasilianska tidningen Veja.

Efter att kidnapparna förstått att de inte blivit filmade släpptes svenskarna som sedan fick hjälp av lokalinvånare att ta sig från Complexo do Lins.

En grupp poliser var på väg för att leta efter svenskarna när de fick höra att de redan tagit sig tillbaka till sitt hotell med taxi. Svenskarna kom sedan att höras på sitt hotellrum. Ingen ska ha skadats.

Enligt uppgifter från svenskarnas anhöriga var de journalister på TV4. 

Till TV4 säger en av journalisterna att händelsen överdrivits i brasilianska medier. Enligt honom konfronterades de bara av ett gäng påtända ungdomar, någonting som gjorde taxichauffören rädd. Journalisterna tog sig sedan helt sonika därifrån själva.


► LÄS MER: Turister varnas för Rio-bad

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om OS i Rio