TV4-profilen Martin Timell anmäldes för en nästan tio år gammal våldtäkt i höstas. Nu har åklagaren väckt åtal mot honom.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett under en personalfest 2008. Polisen inledde en förundersökning mot Martin Timell den 31 oktober förra året.

På tisdagsmorgonen meddelade Åklagarmyndigheten att åtal väcks i ärendet.

”Under förundersökningen har förhör hållits med målsäganden, den misstänkte och ett flertal vittnen. Åklagaren har funnit att den samlade bevisningen är tillräcklig för åtal”, står det i pressmeddelandet.

”Martin Timell har genom våld tvingat målsäganden A att tåla en sexuell handling bestående i att han förde in sina fingrar i hennes underliv. Våldet har bestått i att Timell samtidigt som han förde in fingrarna i underlivet tryckt ned målsägande A:s höft och därefter hållit i/fast henne”, finns att läsa i åtalet.

LÄS MER: Martin Timell anmäler SVT, SR och TV4 till granskningsnämnden

Martin Timell nekar till brott.

– Jag är förvånad över att åklagaren väljer att åtala på så här diffusa uppgifter tio år senare, säger försvarsadvokat Hanna Lindblom till SVT Nyheter.

I samband med rapporteringen om det misstänkta sexbrottet namngavs Martin Timell av flera medier. Den tidigare TV4-profilen anmälde därför TV4, SVT och SR till Granskningsnämnden.

TV4 avslutade alla samarbeten med programledaren i slutet av oktober.

– Som vi sagt tidigare välkomnar vi en juridisk prövning, det är bra att frågan utreds grundligt och att den hanteras av rättsliga instanser, men i övrigt har vi inget att tillägga, säger Magnus Törnblom, presschef på TV4, till DN.

Åklagarens bevisning

Utöver förhör med den utsatta kvinnan presenteras sju vittnesmål i åtalet mot Martin Timell. Vittnena berättar om vad de sett och hört i samband med händelsen.

Även bilder på fastigheten samt en inbjudan och ett veckobrev som styrker att festen ägt rum i september 2008 presenteras som bevisning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset