TV4 slutar med hallåor. Arkivbild.
TV4 slutar med hallåor. Arkivbild.
Tv TT

Efter 27 år försvinner hallåorna från TV4, skriver Aftonbladet. SVT fattade samma beslut 2011.

På TV4:s " Medieblogg " skriver Åsa Barsness, som är kommunikations- och hr-chef på TV4-gruppen, att det "traditionella bildhallåt" ska bytas ut mot "ett mer flexibelt och modernt rösthallå". Anledningen är det förändrade tittarbeteendet.

"Programpresentatörerna har varit en viktig del av TV4:s och Sjuans identitet. De har också varit en viktig och uppskattad del av själva tittarkontakten. Men tittar- och konsumtionsbeteendena har förändrats, liksom dialogen med tittarna", skriver hon och fortsätter:

"I dag ser flöden mellan innehåll, kanaler och tjänster annorlunda ut, och tittardialogen sker nu nästan dygnet runt, på sociala medier".

Hallåorna kommer att förändras "under våren" och Stefan Larsson som är en av programpresentatörerna, vilket är deras egentliga titel, är skeptisk till förändringen.

Jag tror att TV4 kommer tappa den personliga känslan och värmen som en programpresentatör kan förmedla till tittaren genom ett personligt tilltal i rutan. Jag gillar visserligen förändringar så när detta fått sjunka in en smula så kommer det säkert att bli bra, säger han till Expressen.
TV4 slutar med hallåor. Arkivbild.
TV4 slutar med hallåor. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset