De nyfödda kusinerna Cora och Luisa har minst sagt synkade mammor.
De nyfödda kusinerna Cora och Luisa har minst sagt synkade mammor.

Det amerikanska tvillingparet lyckades med något riktigt ovanligt: De födde barn samma dag – med bara sex minuters mellanrum. Nu hoppas de att de nyfödda små kusinerna kommer att stå varandra lika nära som de själva gör.

Tvillingarna och bästa vännnerna Stephanie Edginton och Nicole Montgomery från New Jersy i USA är så nära att de till och med fick barn bara minuter efter varandra – på samma sjukhus, vilket uppmärksammats i flera amerikanska medier.

– Vi tänkte alltid att det skulle vara riktigt kul om vi skaffade barn samtidigt, men det har varit väldigt svårt att planera. Vi hade bara tur! säger Stephanie Edginton till Metro.

Det skulle egentligen vara en och en halv vecka mellan födslarna, men så blev det inte riktigt. Stephanie, som enligt planen skulle fött i fredags, hade gått över tiden och var på ett läkarbesök på måndagen. Plötsligt sa läkaren till henne att åka till sjukhuset för att föda. På vägen dit fick hon reda på att tvillingsystern också var på väg till samma sjukhus, berättar hon.

►LÄS MER: Systrarna födde barn på samma dag – och plats

Det är bara sex minuter mellan de nyfödda små kusinerna Cora och Luisa – tre minuter längre än det är mellan Stephanie och Nicole, någonting tvillingsystrarna är glada över.

– Vi älskar att det är så nära mellan flickorna. Nicole och jag är bästa vänner och vi hoppas att våra flickor kommer bli bästa vänner också. Vi är välsignade med friska flickor och vi kunde inte vara lyckligare! säger Stephanie Edginton och lägger till det är lite överväldigande att födslarna fått så stor uppmärksamhet.

►LÄS MER: Nadja, 24, födde tre barn – på 18 månader

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset