Brynäsjubel efter att Pathrik Vesterholm gjort 4–0 mot Linköping.
Brynäsjubel efter att Pathrik Vesterholm gjort 4–0 mot Linköping.

Förra säsongen stod Pathrik för de största rubrikerna. I höst har Ponthus fått det mesta av rampljuset. Mot Linköping stod tvillingarna tillsammans för det mesta och bästa som hände på isen.– Vi har blivit starkare i kroppen, har lärt oss spelet i SHL mer, har blivit lite noggrannare i allt och har jobbat ännu hårdare, säger lillebror Pathrik efter 4–1-segern.

Pathrik och Ponthus är inne på sin tredje säsong i SHL och Brynäs.

Den första blev lite av en besvikelse för dem som väntat sig att bröderna skulle dra in poäng i samma takt som i HockeyAllsvenskan.

Men andra säsongen gick bättre – framför allt för Pathrik – som slutade fyra i Brynäs interna poängliga under grundserien med 33 poäng (7+26) och fick debutera i Tre Kronor samtidigt som Ponthus gjorde arton poäng (9+9) lite mer i skymundan.

Nu älskar bröderna att slå varandra, så visst växte hornen ut på Ponthus:

– Ja, han körde på bra i somras. Jag får ligga i för att hänga med honom, säger Pathrik som är född en minut efter Ponthus.

Och i höst har storebror lyst klarast samtidigt som Pathrik har gått lite under radarn.

– Det är kul att det går bra för Ponta. Det är bara att kämpa ännu hårdare och jaga på för att försöka komma ifatt.Självklart är det en morot att försöka gå om honom, det är det ju, säger Pathrik med ett leende.

Låg bakom det mesta

Mot Linköping hade Westerholmarna fredagsmys deluxe då Pathrik direktsköt 1–0 redan efter två minuter – framspelad av Jonathan Pudas och brorsan Ponthus .

Drygt fem minuter senare dundrade Ponthus upp pucken i bortre krysset (2–0).

Och i andra perioden bjöd bröderna på en snurrfint och pass i ett från Ponthus till Pathrik som skickade in 4–0 med ett slagskott.

– Ponta lyckades lura två gubbar så att det blev väldigt öppet i mitten. Jag blev lite fri där bakom, försökte skjuta och pucken gick in.

TT: Intränad variant?

– Nja, sånt där tränar man väl på hela tiden, fast kanske inte just den här varianten. Men det blev bra.

Spelade ihop

Bröderna fick inleda hösten i olika kedjor men har nu spelat tillsammans i runt hälften av matcherna. Just så som de vill ha det.

– Jag vet såklart vad han brukar göra i vissa situationer, då ställer jag mig där jag vet att jag kommer få en pass. Det är en trygghet och en skön känsla att spela ihop. Men när det går tyngre så kan vi gnälla lite väl mycket på varandra under matcherna och då drar man ner varandra lite mycket i skiten kanske

TT: Även när det går så här bra?

– Ja, ha, ha. Det är kanske lite för mycket skäll ibland men i dag var det mest positivt. Vi spelade rätt bra i början då är det lättare att vara positiv. Det fanns inte så mycket att gnälla över.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset