Bilen som tvillingarna hittades livlösa i stod på uppfarten utanför huset.
Bilen som tvillingarna hittades livlösa i stod på uppfarten utanför huset.

Polisen i Louisiana utreder nu ett fall där två treåriga tvillingar hittades döda i en varm bil. Barnen dog av överhettning, men det är oklart hur barnen kom in i bilen. ”Det är så tragiskt”, säger en granne till lokaltidningen Shreveport Times.

Det var i lördags som mamman i Bossier City i amerikanska delstaten Louisiana vaknade efter en tupplur och inte kunde hitta sina treåriga tvillingbarn. Hon började leta och tog hjälp av grannen Rhonda Matthews. 

Efter en stund hittade de två kvinnorna de treåriga tvillingarna livlösa i bilen som stod på uppfarten, ett barn låg i framsätet och den andra i baksätet, skriver Shreveport Times.

LÄS MER: Så här ska du göra om du ser ett barn eller ett djur i en varm bil 

De försökte göra hjärt- lungräddning, men det var för sent. Barnen dödförklarades på sjukhus. 

– Deras dödsfall var värmerelaterade, det fanns inga tecken på våld, säger polisinformatören Mark Natale till NBC News. 

Polisen utreder nu hur barnen kom in i bilen, enligt polisen fanns det inte några tecken på att barnen utsatts för våld. Sociala myndigheter har kopplats in i fallet för att utreda omständigheterna. 

LÄS MER: Test: Så snabbt blir det i en bil i solen 

Grannarna i området är chockade efter händelsen. 

– De var härliga, glada barn. Jag ber varje stund för familjen. De är bra folk och de är bra föräldrar. Jag kan inte ens föreställa mig vad de går igenom just nu, säger en granne. 

Polisen uppmanar nu föräldrar att vara extra vaksamma med sina barn under de varma sommarmånaderna. Och uppmanar alla som ser barn som sitter ensamma i bilar att kontakta myndigheterna. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott