För 24 år sedan förväxlades två par enäggstvillingar på ett sjukhus i Colombia, och fyra pojkar växte sedan upp i tron om att de hade en tvåäggstvilling. Drygt 20 år senare upptäcktes förväxlingen av en slump och var och en av enäggstvillingarna fick till sist träffa sin verkliga bror.

Alamy

Tvillingbebisar, som inte har någon koppling till texten.

Det är den amerikanska tidningen New York Times som berättar den osannolika historien om hur de förväxlade tvillingparen till sist fann varandra i Colombias huvudstad Bogotá. 

Historien som började på ett sjukhus i Bogotá för 24 år sedan, tog vid på en livsmedelsbutik i staden sommaren 2013, 22 år senare. Där arbetade William Cañas Velasco när Janet, en kvinna vars pojkvän William är släkt med, plötsligt kliver in i butiken tillsammans med en väninna.

LÄS MER: Theo och Benjamin är tvillingar – men har olika födelsedagar

Väninnan misstar  först William för en arbetskamrat till henne vid namn Jorge , och blir mäkta förvånad när hon får vet att killen framför henne i själva verket är någon helt  annan. Kvinnan kan inte släppa mötet och berättar om det för Jorge , som glatt berättar att han faktiskt har en tvilling, men att de inte alls liknar varandra.

Månaderna går och även Janet börjar jobba på samma arbetsplats som väninnan och Jorge. När Janet får se Jorge inser även hon att hennes nya kollega och killen i livsmedelsbutiken verkligen är läskigt lika varandra. Männen har exakt samma ögon, samma ljusa, stora leende och samma speciella gångstil. 

En dag visar hon en bild på Jorge för butiksbiträdet William, som avfärdar likheten med ett skratt. Men Janet kan inte släppa männens utseende och visar till sist även en bild på William för Jorge, som inte kan tro sina ögon när han får se butiksbiträdet. 

– Det är ju jag! utbrister han.

Jorge letar upp William på Facebook och börjar bläddra bland hans bilder. Foto efter foto visar en jämnårig kille identisk lik honom själv. Men en kille som vuxit upp i en annan familj i en annan del av staden.

► LÄS MER: DNA-testet avslöjade – hennes tvillingar hade varsin pappa

När han sitter och bläddrar bland bilderna på Facebook får Jorge plötsligt syn på en bild som ger honom ytterligare en chock. Visserligen med fel frisyr och klädd i fel skjorta – men där sitter ju hans tvåäggstvilling Carlos. 

Men det är inte Carlos, utan Wilber, den som William tror är hans tvåäggstvilling. Upptäckten på Facebook leder till att de fyra killarna till sist, efter 24 år isär, får kontakt med varandra, något som även Dagens Nyheter har uppmärksammat.

Till en början är kontakten mellan bröderna trevande, men i dag, två år senare, har en stark vänskap vuxit fram mellan de fyra unga männen, som har växt upp under vitt skilda förhållanden. 

Här kan du läsa hela New York times reportage. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset