Savannah, 9, tvingades att springa runt huset med ved tills hon spydde av utmattning.
Savannah, 9, tvingades att springa runt huset med ved tills hon spydde av utmattning.

Joyce Hardin Garrard tvingade det 9-åriga barnbarnet att springa tills hon stupade – efter att ha tagit en godisbit. Nu döms flickans farmor till livstid.

Det var efter att barnbarnet Savannah Hardin stulit en godisbit från ett annat barn på skolbussen som Joyce Hardin Garrard, 50, såg rött. Som straff tvingade hon barnbarnet att springa runt huset med ved i famnen tills hon kollapsade och spydde av utmattning, skriver The Mirror. Händelsen inträffade i i Alabama, USA, i augusti 2012.

Flickan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Obduktionen visade att flickan var svårt uttorkad och enligt vittnet ska Savannah fått springa fram och tillbaka med ved i famnen under två timmar.

"Hon ska springa tills jag säger åt henne att stanna", ska Garrard ha sagt till busschauffören.

Men i förhör uppger Garrard att hon bara ska ha sett till så att barnbarnet plockade upp ved åt henne i trädgården. Juryn trodde inte på henne och nu har Joyce Hardin Garrard dömts till livstids fängelse, utan möjligheter till villkorlig frigivning.

– Livet utan villkorlig frigivning i staten Alabama betyder att de kommer ut från Julia Tutwiler-fängelset i en furulåda, säger distriktsåklagaren Jimmie Harp enligt AP.

Åklagaren har tidigare sagt att brottet är så pass avskyvärt att kvinnan bör straffas med avrättning. Men Garrards försvarsadvokat är nöjd med att hans klient slapp dödsstraff.

– Joyce hanterade det här som en kristen kvinna med stark tro, säger försvarsadvokaten Dani Bone enligt AP.

Savannahs styvmamma Jessica Mae Hardin är också anklagad för mord och rättegång väntar inom kort.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset