Fler tweets av den här typen kan vara att vänta med Twitch nya riktlinjer. Tweeten är från ett tidigare tillfälle.
Fler tweets av den här typen kan vara att vänta med Twitch nya riktlinjer. Tweeten är från ett tidigare tillfälle.

Hat i esport och streaming-scenen har länge varit ett stort problem. Nu tar streamingjätten Twitch krafttag för att sätta stopp för hatarna på plattformen.

Twitch som i flera år tampats med dåligt uppförande av olika slag från streamers förknippade med plattformen tar nu ett grepp om hatet i ett försöka att strypa det.

”Vi vill inte bara att alla ska känna sig välkomna på Twitch, vi vill också att alla ska känna att de är stolta över att vara en del av communityn. Därför stärker vi vårt ställningstagande mot trakasserier och hat”, står det bland annat i pressmeddelandet där streamingplattformen går igenom ändringarna i sina riktlinjer.

LÄS MER: Alpinstjärnan: ”Esporten hör inte hemma i OS”

Den uppdaterade policyn börjar gälla från och med 19 februari och innefattar bland annat en nolltolerans mot rasism, homofobi, sexism och annan form an diskriminering eller trakasserier. Personer som bryter mot dessa regler riskerar att omedelbart stängas av på obestämd tid.

Under övergångsperioden uppmanar Twitch sina streamers att städa ut alla skelett ur garderoben för att påbörja en ny trevligare karriär.

Det här är Twitch

Twitch är en streamingplattform där användare direktsänder när de spelar spel eller ur sitt vardagliga liv. Det är också en av de mest populära plattformarna för sändningar från esportturneringar. 2014 köptes plattformen av Amazon för nära åtta miljarder kronor.

”Vi kommer att  kontakta vissa streamers som vars nuvarande eller tidigare material kan strida mot de nya riktlinjerna för att hjälpa dem att bli framgångsrika på Twitch. Vårt mål är att alla ska förstå och hållas sig till de uppdaterade riktlinjerna så att ni kan fortsätta att skapa innehåll för communityn”, skriver de i pressmeddelandet.

LÄS MER: Sasha ”Scarlett” Hostyn stod för historisk vinst i Pyeongchang

Även händelser utanför Twitch som riktar sig mot en streamer på plattformen kommer i fortsättningen att räknas som en överträdelse.

Med de nya riktlinjerna förstärks även hållningen mot sexuellt innehåll. Framöver kommer Twitch att väga in titeln på sändningen, kameravinklar, emotes, grafiker, chattmoderering – och kläder.

”Klädsel i spelstreams, de flesta hemströmmar och alla profil- och kanalbilder bör vara lämpliga för en allmän gata, galleria eller restaurang”, skriver Twitch.

LÄS MER: Drayich om nya Alliance: ”Sämsta någonsin – på papperet”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Twitch streaming