Startskottet för Overwatch League är en av anledningarna till de uppblåsta siffrorna för Twitch.
Startskottet för Overwatch League är en av anledningarna till de uppblåsta siffrorna för Twitch.

Ett händelserikt januari får streamingplattformen Twitch att passera de traditionella nyhetsjättarna CNN och MSNBC.

Under januari månad snittade Twitch på 962 000 samtidiga tittare, visar data som tagits fram av Macquarie-analytikern Benjamin Schachter. Siffror som gör streamingplattformen, där användare sänder ut när de spelar olika spel, mer populär än de amerikanska tv-jättarna MSNBC och CNN, skriver bland andra gamesindustry.biz.

Tittarsiffrorna är dessutom en ökning på 22 procent jämfört med samma period förra året.

LÄS MER: HeatoN: Därför väljer vi att byta ut Xizt i Ninjas in Pyjamas

Trots det är det inte troligt att Amazon-ägda Twitch kommer att hålla den höga nivån under en längre tid då januari var en exceptionellt fullmatad månad. Bland annat gick startstkottet för flera av de stora esport-turneringarna och ligorna. Dessutom gjorde den kontroversielle och omåttligt populäre League of legends-streamern Tyler1 comeback på plattformen och samlade som mest över 300 000 tittare till sin sändning.

LÄS MER: Bekräftat: Overwatch League får sin första kvinnliga spelare

En annan förklaring till de höga tittarsiffrorna kan vara starten av Overwatch League vars exklusiva sändningsrättigheter Twitch ska ha pungat ut över 750 000 000 kronor för.

Om man bortser från de stora händelserna är det fortfarande ett faktum att Twitch flåsar de traditionella giganterna i nacken.

LÄS MER: Twitch inför nolltolerans mot hat och sex i sändningar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset