Twittrare hotar att kopiera biografmord James Holmes sköt ihjäl 12 personer och skadade 58 under massakern vid biografen i Aurora, Colorado.
Twittrare hotar att kopiera biografmord James Holmes sköt ihjäl 12 personer och skadade 58 under massakern vid biografen i Aurora, Colorado.

New York-polisen stämmer Twitter som vägrar avslöja namnet på twittraren. Samtidigt placerar polis ut för att höja säkerheten vid den utpekade Mike Tyson-föreställningen

Poliser har placerats ut vid en teater i New York där Mike Tysons enmansshow Undisputed Truth spelas. Anledningen är att en anonym twittrare i flera inlägg hotat med att upprepa biografmassakern för två veckor sedan. Den före detta studenten i neuromedicin James Holmes sköt då ihjäl 12 personer under premiären för den senaste Batmanfilmen "The Dark Knight Rises"

Twittraren har bland annat skrivit "Det här är inget skämt jag menar allvar människor kommer att dö precis som i aurora". I ett tidigare inlägg står att twittraren vet att teatern lämnat sina nödutgångar olåsta och kommer att planera skutningen "steg för steg".

När New York-polisen först fick kännedom om twitterinläggen begärde de att Twitter skulle lämna ut kontoinnehavarens personuppgifter, men företaget har vägrat, med hänvisning till sin sekretesspolicy. Nu planerar polisen att stämma Twitter för att tvinga företaget att lämna ut uppgifterna. 

– Twitter nekade så vi kommer att bevaka teatern tills medan vi upprättar en stämningsansökan för att tvinga Twitter att avslöja identiteten på kontohavaren, skriver en polistalesman i en uttalande som mejlats till ABC News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset