En bild från den omtalade reklamkampanjen.
En bild från den omtalade reklamkampanjen.

Svensk bloggare klagade på att en annons var sexistisk. Blev avstängd av Google på grund av vågat innehåll.

Den svenska reklambloggen Adland.tv har blivit bannad av Google Adsense, skriver Dagens Media. Anledningen är att Google anser att hennes inlägg är för vågade.
– Ja, tydligen anser Google att vi serverar våra läsare porr. Jag kan inte låta bli att skratta, säger Åsk Wäppling, som ligger bakom sajten, till Dagens Media.

Hon har på bloggen lagt upp en bild från underklädesmärket Sloggis reklamkampanj. Inlägget har funnits på bloggen i ungefär sju år och hon har klagat på att reklamen är sexistisk, men Google tyckte bilden var för vågad.
– Jag tycker att om någon nu gjort sig besväret att gå in på min blogg för att titta på bilden och sedan fatta sitt beslut utan att ens ha läst texten, så känns det ganska märkligt. Samtidigt syns Googles annonser på sajter med långt värre innehåll, säger Åsk Wäppling till Dagens Media.

Google Adsense är ett system som gör att du får in annonser på din sajt som passar det innehåll du har. Sajten får sedan betalt beroende på hur många gånger en annons visas eller hur många som klickar på den.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset