Två kvinnliga sportjournalister har skrivit en bok som ska hjälpa tyska kvinnor att klara av sommarens VM i fotboll. De skriver bland annat att kvinnor bör tänka sig sitt vardagsrum som en fotbollsplan för att förstå offsideregeln.

"Din man som sitter i soffan är en försvarsspelare och tv:n är målet. Du kommer in i rummet och går mellan honom och tv:n - du blir offside. Men det är bara passiv offside. Sedan kommer din son (lagkamrat) in i rummet och kastar en påse chips (fotbollen) till dig. Du är offside och din man skriker åt dig."

"STÖR INTE DIN MAN"
I boken, som heter "Raus aus der Abseitsfalle" (Klara offsidefällan) förklarar de även en rad andra saker som är viktiga att veta, bland annat att man inte ska störa sin man med viktiga/triviala frågor och kommentarer innan matchen eftersom de inte kan tänka på annat än fotboll i det läget.

Man ska heller aldrig säga "det är bara en lek" och aldrig någonsin glömma att England är dödsfiender trots att David Beckham är världens snyggaste fotbollsspelare. Boken listar också den portugisiske spelaren Luis Figo som en av världens snyggaste spelare vid sidan av Argentinas Hernan Jorge Crespo och Italiens Francesco Totti.

I boken står det också att de spanska spelarna är snygga, men inte särskilt muskulösa. Detta resulterar i att de visserligen spelar snyggt men sällan gör mål.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset