Jakten på den misstänkte 22-åringen fortsätter.
Jakten på den misstänkte 22-åringen fortsätter.

Den 22-årige syrier som är efterlyst av tyska polisen misstänkt för att ha planerat ett bombdåd är fortfarande på fri fot, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Mannen tros ha haft planer på att genomföra ett terrorattentat, möjligen islamistiskt motiverat.

Tysk polis har under söndagen stormat en lägenhet i staden Chemnitz i östra Tyskland. En man greps i samband med insatsen då han kan ha kopplingar till den misstänkta gärningsmannen.

– Ingen har skadats och inga skott avfyrades. Vi har gripit en man som nu förhörs, säger polisens talesperson Tom Berhardt till Reuters.

Under lördagen greps även tre personer i samband med en massiv polisinsats i Chemnitz. Samtidigt hittades sprängämnen i en lägenhet i ett miljonprogramsområde i staden. Två av de gripna är släppta, skriver polisen på Twitter. En tredje ställs inför häktningsdomare under söndagen, misstänkt för att ha deltagit i planeringen av ett dåd.

Jakten på 22-åringen ledde till kraftigt ökad polisnärvaro både i Chemnitz och på andra håll i landet. På flygplatsen Schönefeld i Berlin sattes 30 poliser in för att kontrollera personer och bilar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset