Hummerfiskare gjorde det här fyndet utanför Kanadas kust. På bilden, mellan fingrarna och gummibandet, kan man se något som ser ut som en pepsiburk.
Hummerfiskare gjorde det här fyndet utanför Kanadas kust. På bilden, mellan fingrarna och gummibandet, kan man se något som ser ut som en pepsiburk.

En hummer med vad som ser ut som en pepsiburk intatuerad på klon har fiskats upp utanför Kanadas kust. Nu svämmar internet över med teorier om vad som kan ha hänt. – Jag försöker fortfarande förstå vad det kan ha varit, säger Karissa Lindstrand, som fångade hummern, till The Guardian.

Ett gäng hummerfiskare fick en något udda fångst när de var ute och fiskade i vattnen runt ön Grand Manan utanför Kanadas kust, skriver The Guardian.

En av humrarna hade vad som såg ut som en pepsiburk intatuerad på ena klon, vilket förbryllar hummerfiskarna.

– Det såg ut som att det var tryckt direkt på hummerns klo. Jag försöker fortfarande förstå vad det kan ha varit, säger hummerfiskaren Karissa Lindstrand, som gjorde upptäckten när hon skulle sätta band på hummerns klor.

LÄS MER: ”Forskare: Glitter förstör våra hav

Flera internationella medier rapporterar om pepsitatueringen, och i kommentarsfälten till artiklarna finns alla möjliga teorier om vad som kan ha hänt. Vissa tror på en reklamkupp från Pepsi, andra att det handlar om att hummern måste ha vuxit upp när en pepsiburk på havsbottnen.

– Hade det varit en pappersbit som fastnat på klon borde den ha lösts upp i vattnet, konstaterar Karissa Lindstrand.

Enligt många är Pepsi-hummern ett tydligt tecken på hur världens hav mår i dag. Så sent som i somras konstaterade brittiska forskare att upp till 13 miljoner ton plast hamnar i haven varje år, och att världens hav om lite drygt 30 år kan bestå av lika stor mängd plast som fisk, rent viktmässigt.

LÄS MER: ”Så tillagar du hummer

Efter att bilden togs åkte hummern ner i en låda som sedan fraktades till en kund.

– Jag önskar att jag sparat den. Det är första gången jag ser något liknande, och det var rätt häftigt. Oroväckande, men häftigt, säger Karissa Lindstrand till The Guardian.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset