Ukip-politikern Steven Woolfe. Arkivbild.
Ukip-politikern Steven Woolfe. Arkivbild.

Den brittiska Ukip-politikern Steven Woolfe vårdas på sjukhus efter att han rykt ihop med en partikollega vid Europaparlamentet i franska Strasbourg.

Inledningsvis rapporterades hans tillstånd vara livshotande, men enligt ett uttalande från Steven Woolfe själv verkar han må förhållandevis bra.

"Enligt datortomografin finns det inget blod koagulerat i hjärnan. Just nu känner jag mig smartare, gladare och lyckligare än någonsin. Som en försiktighetsåtgärd kommer jag att bli kvar här över natten, för att avvakta en andra omgång tester som tagits för säkerhets skull", hälsar Woolfe från sjukhuset enligt nyhetsbyrån Reuters.

Händelseförloppet bakom slagsmålet är något oklart, men enligt Sky News lämnade de båda männen ett möte för att sedan ryka ihop på en bro utanför parlamentet. Woolfe ska då ha fått en smäll i ansiktet och slagit huvudet mot ett järnräcke. Männen ska sedan ha tagit på sig sina kavajer igen och återvänt in till mötet. En kort stund därpå uppges Woolfe ha kollapsat utanför den stora plenisalen.

Steven Woolfe ses som storfavorit att ta över det EU-kritiska Ukip efter det att Diane James nyligen meddelat att hon hoppar av efter endast drygt två veckor på posten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset