"Jag undrar vad man får ut av det? Jag ser inte poängen med det", säger Ulrik Hedin.
"Jag undrar vad man får ut av det? Jag ser inte poängen med det", säger Ulrik Hedin.

Varje dag pekas oskyldiga människor ut för grova brott på nätets forum. När en maskerad man högg ihjäl tre personer på en skola i Trollhättan pekades Ulrik Hedin, 35, ut som den skyldiga under en kort period.

Klädd i svart kappa och mask gick den beväpnad mannen till attack på skolan i Trollhättan. Fyra personer höggs ner, tre dog. Mördaren själv sköts av polis och avled på sjukhus.
 

► LÄS MER: Hon står bakom en varningsgrupp på Facebook: ”Skyldiga ska visas upp”


Skolattacken den 22 oktober 2015 chockade Sverige. Omedelbart satte spekulationerna igång på olika nätforum. Vem var mördaren? Ett namn som tidigt nämndes på Flashback var Ulrik Hedin.

– Jag hade hört vad som hade hänt på skolan. Plötsligt ringde en reporter och sa att mitt namn figurerade på Flashback. Då blev jag nervös, hur långt hade det spridit sig egentligen?

Anledningen till den felaktiga uthängningen var bland annat att Ulrik Hedin var skriven i närheten av gärningsmannen där det pågick polisaktivitet.

– Antagligen hade någon gjort en sökning och hittat mitt namn. De hade googlat mig och hittat min cosplay-sida där jag poserar med svärd och masker och annat. De tyckte väl att det passade in, säger han.

Trots att det inte tog många timmar innan rätt namn var ute så var skadan redan skedd. Ulrik Hedin är kritisk till de vilda spekulationer som ofta uppstår efter uppmärksammade brottsmål.

– Jag undrar vad man får ut av det? Är det för att man vill vara först? Jag ser inte poängen med det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset