Uma Thurman berättar för första gången om Harvey Weinsteins attack mot henne.
Uma Thurman berättar för första gången om Harvey Weinsteins attack mot henne.

Efter ett par månaders tystnad väljer nu skådespelaren Uma Thurman att prata öppet om Harvey Weinsteins sexuella övergrepp. Thurman berättar för New York Times hur hon attackerades av Weinstein på ett hotellrum efter inspelningen av kultrullen Pulp Fiction.

Redan i höstas, när Metoo-rörelsen började på allvar, berättade skådespelaren Uma Thurman att hon råkat ut för någon typ av övergrepp av filmproducenten Harvey Weinstein. Men det är först nu hon öppnar upp om vad som faktiskt hände.

I en intervju med New York Times berättar Thurman att hon attackerades av Weinstein i ett hotellrum i samband med att kultfilmen ”Pulp Fiction” släpptes 1994.

– Han knuffade ner mig, och försökte lägga sig ovanpå mig. Han försökte blotta sig, och han gjorde alla möjliga otrevliga saker. Men han la aldrig full kraft på att tvinga mig, berättar Thurman i intervjun.

LÄS MER: Frun lämnar Harvey Weinstein

När hon senare konfronterade Weinstein hotade han att förstöra hennes karriär.

Weinstein själv hävdar via en talesperson att han förvisso har gjort närmanden och att han misstolkat de signaler han tycker sig ha fått, men nekar till att han ska ha hotat avsluta hennes karriär, skriver New York Times.

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset