Föräldrarna tog sonen till en homeopat när de insåg att något var allvarligt fel.
Föräldrarna tog sonen till en homeopat när de insåg att något var allvarligt fel.

Det belgiska paret gav sin sju månader gamla bebis en diet som främst bestod av olika veganska mjölkalternativ. Något som i förlängningen ska ha resulterat i att barnet dog på grund av undernäring och uttorkning, enligt åklagaren. Nu har föräldrarna fått sin dom.

Den lilla pojken vägde endast 4,3 kilo när han avled på väg till sjukhus i juni 2014. Han var undernärd och uttorkad, rapporterar BBC.

Föräldrarna, från Beveren utanför Antwerpen, anklagades för att ha orsakat barnets död genom att endast mata sonen med olika vegetabiliska mjölkalternativ, vilket resulterade i undernäring. Det ska dessutom ha dröjt innan de sökte hjälp.

Enligt BBC hade mamman inte någon bröstmjölk och bebisen vägrade att ta bröstmjölksersättning.

LÄS MER: Debatt: Om du inte vaccinerar ditt barn så kan min son dö

När föräldrarna, som driver en hälsokostbutik, märkte att något var allvarligt fel tog de bebisen till en homeopat – som i sin tur rådde dem att ta barnet till en läkare.

Men då var det för sent.

Åklagaren menade att föräldrarna orsakat sitt barns död och yrkade på 18 månaders fängelse. I veckan föll domen i belgisk domstol. Paret ansågs ha orsakat sonens död omedvetet och dömdes till sex månaders villkorlig dom, enligt BBC.

LÄS MER: Bebis dog av kikhosta – blev inte undersökt

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset