Du kan skatta dig lycklig om du satt i mittensätet som barn.
Du kan skatta dig lycklig om du satt i mittensätet som barn.

Satt du i mittenbaksätet av bilen som liten? Då har du större chans att lyckas i livet, enligt en ny undersökning.

Enligt en undersökning som gjorts av bilföretaget Skoda kan personer som satt i mittensätet i bak när de var små ha större chans att lyckas som vuxna.

Undersökningen gjordes på 1000 personer i Storbritannien med två eller fler syskon. Det visade sig att 90 procent av de personer som jobbade på direktörsnivå hade suttit i mittensätet när de var barn. Det skriver Medicalxpress.

72 procent av de som hade suttit mittemellan sina syskon var företagsägare.

För de personerna som var ”mittenbarn” fanns också vissa personlighetsdrag som studien uppmärksammade, däribland gott tålamod och att vara anpassningsbar.

Det visade sig att över två tredjedelar av de tillfrågade faktiskt tyckte om att sitta i mitten. Även fast det inte var så lätt att titta ut genom fönstret.

Leverne Antrobus, familjepsykolog, kommenterade studien i tidningen The Independent så här:

”Så klart finns det ett argument att framgångsrika affärsmänniskor måste vara självcentrerade, drivna och orubbliga i sin strävan att uppnå sina mål. Men vi har alla jobbat med sådana personer som ändå inte lyckades få ut det bästa av folk som jobbade under dem. Sann framgång handlar om att välja ett mål och få med sig sina kollegor på resan dit.”

Hennes råd är att låta barnen byta position i bilen. De som sitter på fönsterplats kan bli uppslukade av världen utanför medan den i mitten gärna vill prata med de andra, förklarar Leverne Antrobus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset