Skvättande vid poolen och festande ungdomar på hotellet är något som får svenskarna att längta hem.
Skvättande vid poolen och festande ungdomar på hotellet är något som får svenskarna att längta hem.

Hotell och semester ska vara förknippat med njutning, men andra hotellgäster kan störa friden. Enligt en ny undersökning är skvättande vid poolen bara ett av de irritationsmoment som svenskarna inte klarar av.

När vi åker på semester förväntar vi oss lugn och ro, men det är lätt att glömma att det även finns andra gäster på hotellet. Enligt en undersökning gjord av Novus, på uppdrag av resebyrån Ticket.se, finns det en hel del beteenden som svenskarna inte accepterar när det kommer till andra hotellgäster. 

Högst upp på listan hamnar de som går upp extra tidigt på morgonen för att lägga ut handdukar på solstolarna och paxa platser vid poolen. 

►LÄS MER: Här är semesterbilderna vi stör oss mest på

– Det är inte populärt bland svenskarna att andra gäster på hotellet tar för sig på deras bekostnad eller inte visar hänsyn, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor. 

Något annat som vi inte gillar när vi försöker njuta av semestern är högljudda barn som skriker - men även högljudda ungdomar är ett högt irritationsmoment. 14 procent av de deltagande i studien vill inte vara i närheten av festande ungdomar. Att svenskar störs av andra hotellgäster har även bidragit till att så kallade koncepthotell har blivit allt populärare. 

– Vi ser att fler kunder efterfrågar koncepthotell, särskilt bland par som åker utan barn på semestern. Genom att boka ”vuxenhotell” för par utan barn slipper de både barnskrik och skvätt från lekande barn i poolen, säger Karin Starkman Ahlstedt.

LÄS MER: Då bokar du billigaste flygresan

Minst stör sig svenskarna på hotellgrannar som har högljutt sex, där bara fyra procent i studien angav det som ett störningsmoment. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset