Vem ska du ge dina julklappar till?
Vem ska du ge dina julklappar till?

Barnen, partnern och till bästa vännen. För vissa finns det många julklappar att köpa. Men till vilka köper svenskarna egentligen julklappar? Den nära familjen är vanligast, visar en undersökning från Yougov.

Julen närmar sig, och för den som inte vill trängas och stå i långa köer börjar det bli dags att handla julklappar.

Men vilka köper vi julklappar till, egentligen?

LÄS MER: Så mycket spenderar vi på julklappar

Nästan hälften, 47 procent, kommer att köpa julklappar till personer i den nära familjen som föräldrar och syskon. Det är den största siffran i undersökningen, utförd av Yougov på uppdrag av Metro.

I övrigt är det barnen som är populära att köpa julklappar till – 40 procent av svenskarna uppger att de kommer köpa till sina egna barn, och 39 procent att de köper till andra barn i släkten.

En tiondel av svenskarna kommer inte köpa några julklappar alls, enligt undersökningen.

LÄS MER: 9 nätbutiker där du kan köpa julklappar två dagar innan julafton – och få dem i tid

Till vilka, om några, kommer du att handla julklappar till i jul? (klicka på respektive stapel för att se den exakta siffran).

 

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 17-20 november 2017. 1524 personer har genomfört undersökningen.

Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval.

YouGovs onlinepanel i Sverige bestående av 60 000 förrekryterade kvinnor och män i åldrarna 18+ som vill delta i undersökningar. Panelen är en så kallad accesspanel.

Källa: Yougov

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset