Färgen svart kom på första eller andra plats när det gäller positiva egenskaper som självförtroende, intelligens och sexighet.
Färgen svart kom på första eller andra plats när det gäller positiva egenskaper som självförtroende, intelligens och sexighet.

Färgen på din t-shirt kan göra dig mer attraktiv eller intelligent i andras ögon, enligt ny undersökning.

I studien fick 1000 personer svara på vilka färger på kläder som de associerade med olika personlighetsdrag. Färgen svart kom på första eller andra plats när det gäller positiva egenskaper som självförtroende, intelligens och sexighet, rapporterar The Independent.

LÄS MER: Forskning: Personalens utseende styr vad du väljer på menyn

Svart är också den färg som både män och kvinnor upplever som mest attraktiv hos det motsatta könet. Brunfärgade, orangea och rosa färger på kläderna var däremot inte lika uppskattade. Rosa kläder förknippades med lägre intelligens.

LÄS MER: Matilda, 27, har haft likadana kläder på jobbet i tre år – för att slippa klädstressen

Undersökningen gjordes på uppdrag av en återförsäljare av t-shirts. Därmed bör resultatet tolkas med försiktighet. Däremot har resulterat stöd i en tidigare vetenskaplig studie från University of Liverpool och Charles University in Prague. Där fann man att svart och röd färg förknippades med attraktivitet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Forskning