Landslaget kan räkna med ett stort stöd från fansen under VM. Bilden är från Sveriges seger mot Frankrike i kvalet på Friends arena.
Landslaget kan räkna med ett stort stöd från fansen under VM. Bilden är från Sveriges seger mot Frankrike i kvalet på Friends arena.

Fotbolls-VM ligger precis runt hörnet. Men intresset för mästerskapet skiljer sig stort mellan olika platser i Sverige, enligt en Sifo-undersökning.

46 procent. Så stor andel av det svenska folket uppger att de kommer följa sommarens fotbollsfest i Ryssland, enligt en undersökning från Boxer och Kantar Sifo.

Beroende på var i Sverige du befinner dig är intresset olika stort. Allra störst är det i förbundskaptenen Janne Anderssons hemlän Halland (56 procent) – medan Dalarna är det län med lägst VM-intresse i landet (36 procent).

LÄS MER: Janne Andersson i stor intervju inför VM: ”Det var en förlust som gav oss hopp”

Det visar sig också att svenskarna stöttar flera andra lag, vid sidan om Sverige. Nästan var tredje person uppger att de också kommer följa det danska landslaget. Den siffran är allra störst i Skåne, där 46 procent stöttar danskarna.

Samtidigt är Stockholm huvudfäste för de australiska supportrarna. ”Socceroos” kommer följas extra noga av fem procent av stockholmarna.

Sveriges gruppspelsmotståndare Tyskland har störst stöd i Örebro län, där mer än var tredje person kommer att följa laget.

Fakta: Om undersökningen

Totalt genomfördes 4 216 intervjuer med en jämn spridning över länen. För att motverka skevheter i representativiteten så vägdes resultaten i efterhand på kön och ålder.

Källa: Boxer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset