43 procent uppgav att de upplever trötthet på grund av omställningen.
43 procent uppgav att de upplever trötthet på grund av omställningen.

Enligt en ny Yougovundersökning visar det sig att majoriteten vill avskaffa tidsomställningen.

Den 8 februari bestämdes det i EU att frågan om tidsomställningen skulle utredas ordentligt, något EU-parlamentarikern, Cecilia Wikström (L) var väldigt nöjd med.

– Hälsoriskerna som människor uppger att de lider av, djur som påverkas negativt, och att tidsomställningen inte sparar så mycket energi som det var tänkt är skäl nog att agera, uppgav Cecilia Wikström i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Beslut i EU: Utreder om tidsomställningen ska slopas

Enligt en ny Yougovundersökning visar det sig att de flesta i Sverige var varken positivt eller negativt inställda till sommar- och vintertid, men majoriteten ville ändå avskaffa den. Hela 56 procent vill se att man avskaffade tidsomställningen och 36 procent ansåg att normaltiden skulle vara sommartiden. 43 procent uppgav att de upplever trötthet på grund av omställningen, vilket var det största skälet till att man önskar avskaffningen. 36 procent ansåg att omställningen är dålig för hälsan.  

LÄS MER: Finland vill skrota sommartiden – lyfter fram hälsoskäl

 

Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 16-19 februari 2018. 1521 personer har genomfört undersökningen. Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset