Totalt 10 procent av de som svarat på undersökningen uppger att de skulle kunna tänka sig att rösta på ett nytt parti som Bert Karlsson står bakom.
Totalt 10 procent av de som svarat på undersökningen uppger att de skulle kunna tänka sig att rösta på ett nytt parti som Bert Karlsson står bakom.

Under gårdagen stod det klart att Bert Karlsson skulle ge sig in i politiken igen. Det rör sig om ett lokalparti i hemstaden Skara, men en undersökning som genomförts av Norstat visar att 10 procent av svenskarna skulle kunna tänka sig att rösta på Bert Karlsson om han skulle ställa upp i riksdagsvalet.

Under gårdagen meddelade entreprenören Bert Karlsson, som under åren 1991 till 1994 satt i riksdagen för högerpopulistiska Ny demokrati, att han ger sig in i politiken igen. Enligt Karlsson rör det sig om ett lokalparti med namnet "Rädda Skara-partiet". Partiet ska enligt Karlsson ge makten tillbaka till folket i Skara.

– Det blir ett uppror utan dess like, sa den före detta partiledaren till Skaraborgs läns tidning. 

► LÄS MER: Bert Karlsson bygger trailerparks: ”Kan rädda bostadssituationen”
 

Men det är inte bara Skaraborna som eventuellt skulle tänka sig att rösta på Karlsson. Det visar en ny undersökning genomförd av Norstat. 

Totalt 10 procent av de som svarat på undersökningen uppger att de skulle kunna tänka sig att rösta på ett nytt parti som Bert Karlsson står bakom. Bland männen är den siffran 15 procent medan den är 5 procent bland kvinnorna. 

Ny Demokrati som Bert Karlsson ledde bildades 1991 och var representerade i riksdagen 1991-1994. I riksdagsvalet 1991 fick partiet 6,7 procent av rösterna.

Metro har sökt Bert Karlsson.

► LÄS MER: Bert Karlsson tjänar hundratals miljoner på flyktingar

 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik