Flera svenskar som inte är i en relation önskar att de hade mer sex.
Flera svenskar som inte är i en relation önskar att de hade mer sex.

Många svenska singlar önskar att de hade sex oftare än vad de har i dag. Det visar en undersökning från Yougov gjord på uppdrag av Metro.

Bland svenskarna som inte har en partner är det 23 procent som aldrig har sex. Siffran är högre bland kvinnor där 30 procent uppger att de aldrig har sex med någon medan 17 procent av männen aldrig har sex när de inte har en partner. Det visar en undersökning från Yougov gjord på uppdrag av Metro.

Samtidigt har 3 procent av svenska singlar sex minst en gång i veckan, medan 27 procent av singlarna har sex mer sällan än en gång per år.

LÄS MER: ”Så många fler män än kvinnor tittar på porr”

14 procent uppger att frågan om hur ofta de har sex med någon när de inte har en partner inte är relevant eftersom att de aldrig har haft sex. Siffran är högre bland 18-34-åringar, 31 procent, medan 2 procent av de som är äldre än 55 aldrig har haft sex.

Av singlarna svarar 62 procent att de skulle vilja ha mer sex än vad de har i dag och 38 procent svarar att de inte skulle vilja ha det. Undersökningen visar att det är en stor skillnad bland kvinnor och män. 75 procent av singelmännen vill ha mer sex jämfört med 48 procent av singelkvinnorna.

LÄS MER: ”Svenskarna: Det här stör vi oss på hos vår partner”

Hur ofta har du sex med någon? (Antal i procent, svarande har ej partner)

Skulle du vilja ha mer sex än vad du har i dag? (Antal i procent, svarande har ej partner)

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av YouGov under perioden 17-20 mars 2017. Sammanlagt har 460 intervjuer genomförts via YouGovs panel med män och kvinnor 18-74 år. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,9% (procentenheter).

Yougov

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset