Allra sämst går det för Centerpartiet i undersökning.
Allra sämst går det för Centerpartiet i undersökning.

Förtroende för politikerna störtdyker efter de segdragna regeringsförhandlingarna. Förtroendet för toppolitikerna har sjunkit för 75 procent av väljarna, rapporterar Expressen.

Allra sämst går det för Centerpartiet i undersökning som publicerats i Expressen.

LÄS MER: Ledarskribenter: Annie Lööf, du måste ta ansvar

– Bland dem som menar att processen har försvagat deras förtroende för ledande politiker är C-kritiken än mer påtaglig. I den gruppen är det hela 85 procent som anser att Centerpartiet har skött sig dåligt under processen, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop som gjort undersökningen, till tidningen.

Även L tappar

Men även Liberalerna tappar i förtroende bland väljarna. Den långa regeringsbildningsprocessen har knappast stärkt partierna, enligt Peter Santesson.

– Visserligen är de egna väljarna inte lika kritiska, men även deras egna väljare är klart mer kritiska än de andra partiernas väljare är mot sina respektive partier, säger han till Expressen.

Även andra väljare, både till höger och vänster om Liberalerna och Centern, är kritiska mot mittenpartierna. Bland Liberalernas och Centerns egna väljare är förtroende något bättre – 22 procent av de två partiernas väljare är kritiska mot Centerns agerande och 20 procent mot Liberalernas.

LÄS MER: Talmannen har samtalat med Löfven – undersöker även extraval

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik