En biljakt inleddes i närheten av Tranemo efter att föraren till en bil med körförbud vägrat stanna. Arkivbild.
En biljakt inleddes i närheten av Tranemo efter att föraren till en bil med körförbud vägrat stanna. Arkivbild.

En kvinna i 20-årsåldern försökte köra på en polispatrull i samband med en biljakt, som bland annat innefattade verkanseld från polisen. Nu misstänks kvinnan för försök till mord, alternativt dråp.

Vid 23:20-tiden på torsdagskvällen försökte polis stanna en personbil i närheten av Svenljunga för en kontroll. Men föraren till bilen, vars registreringsnummer avslöjade att den var belagd med körförbud, vägrade stanna och körde i stället från platsen.

En biljakt inleddes då på länsväg 156 i närheten av Tranemo, där polisen beslutade sig för att försöka få stopp på bilen.

”Vakthavande befäl tar ett beslut om att lägga ut en spikmatta på 156:an i närheten av Tranemo”, skriver polisen i sin händelserapport.

LÄS MER: Två gripna efter biljakt i 200 kilometer i timmen mellan Uppsala och Gävle

När en polisman ska lägga ut spikmattan försöker föraren av bilen att köra på polisen, som tvingas slänga sig i diket.

– De uppfattade det som att föraren körde avsiktligt i riktning mot polisen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till SVT Nyheter.

En annan polis öppnade öppnade eld mot bilens däck i samband med händelsen, vilket gjorde att föraren till sist beslutade sig för att stanna.

De fyra personer som befann sig i bilen är nu gripna. Den kvinnliga föraren misstänks för försök till mord, alternativt försök till dråp. De övriga tre, män födda 1985, 1992 samt 1995, misstänks för försök till våld mot tjänsteman, alternativt försök till grov misshandel, då de kastade saker mot polisbilen under biljakten.

Enligt polisen var samtliga i bilen kraftigt påverkade vid gripandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om biljakt polis