REPLIK: Bodil Sidén skriver (Metro 25/2) att fler moderater måste börja kalla sig för feminister. Hon menar att feminismen är alltför viktig för att lämna walkover i, något vi håller med om. Men är det verkligen så konstigt att så få moderater kallar sig för feminister?

För att uppnå ett jämställt samhälle måste vi se de maktordningar som förtrycker människor, och motverka dem. Det är först efter att dessa har upphört som vi kan uppnå ett jämlikt samhälle.

Vad moderaterna gör är att bedriva en politik som inte ser dessa maktordningar och än mindre arbetar för att upphäva dessa. Klassklyftorna har bara ökat sen rut- och rot-avdragen infördes. De är bara ett exempel på hur M-politik inte bara blundar för maktordningar som skapar orättvisor, utan också upprätthåller dem.

Bodil Sidén skriver också att den feministiska rörelsen har kapats av arga vänsterradikaler. Vi är arga, vi är rent ut sagt förbannande. Förbannade för att kvinnor tjänar 17 procent mindre än män, för att 4 000 rasistiska hatbrott begås varje år, för att var fjärde ung qtbh-person (queer, trans, bi, homo, reds anm) har försökt ta sitt liv. Hur kan någon se detta utan att bli arg? Vi vill gärna ha svar på hur Bodil Sidéns positiva feminism ska motverka detta.

Haley Quantz

Styrelseledamot, Unga feminister

Jakob Öster

Sekreterare, Unga feminister

​LÄS MER: Vi moderater måste börja kalla oss feminister

Följ Metro Debatt på Facebook!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset