Unga konstnärer  i centrum på årets Stockholm Fringe Fest
Unga konstnärer i centrum på årets Stockholm Fringe Fest

I dag drar Stockholm Fringe Fest i gång – en festival som visar upp konst i alla dess former. Under fyra dagar ställer 400 konstnärer från 40 olika länder ut sina verk på Kulturhuset.

”Förvänta dig det oväntade” skriver Stockholms Fringe Fest på sin hemsida. I dag startar festivalen som arrangeras för tredje året i rad och innefattar allt från teater, performance, dans, musik, foto och video till spoken word. I år är festivalprogrammet dubbelt så stort jämfört med förra året. 

– Det beror på att vi fått så många ansökningar. Över 1 300 konstnärer från 65 olika länder ansökte om att få vara med. Det är jättekul, säger Christina Wenger, pressansvarig för Stockholm Fringe Fest.

Fringefestivaler anordnas runt om i världen. Gemensamt för dem är att de vill främja experimentell och annorlunda konst. 

På Stockholm Fringe Fest satsas det även på unga konstnärer i åldrarna 13 till 23 år under etiketten Young Stoff. En annan nyhet för i år är StoffNet – en festivalpunkt med workshoppar och möten.

– På sikt är tanken att det ska utvecklas till ett nätverk för konstnärer och sätta de nordiska länderna på konstkartan, säger Christina Wenger.

Stockholm Fringe Fest vänder sig inte bara till den som är väldigt konstintresserad.

– Även om man inte är jätteinsatt och har stora förkunskaper kan man få ett utbyte av att gå hit, säger Christina Wenger.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset