Lag Nordamerikas Nathan MacKinnon gjorde sitt andra mål mot Lag Europas Jaroslav Halak på straff.
Lag Nordamerikas Nathan MacKinnon gjorde sitt andra mål mot Lag Europas Jaroslav Halak på straff.

Det nordamerikanska U23-laget körde över Lag Europa i träningsmatchen inför World Cup-ishockeyn och vann med 4–0.– Vårt lag byggdes på fart och teknik och det visade vi i kväll, säger forwarden Nathan MacKinnon till nhl.com.

Lag Nordamerika gjorde tre mål inom fem minuter i den andra perioden, genom Nathan MacKinnon, Ryan Nugent-Hopkins och Johnny Gaudreau. MacKinnon gjorde sitt andra mål för kvällen drygt halvvägs in i den tredje perioden, på straff.

– Det tog tid för oss att vänja oss vid deras fart. Om man bortser från målen så gick det allt bättre för oss senare i matchen och som bäst i den tredje perioden. Det bygger vi vidare på, säger Lag Europas coach Ralph Kruger.

Matchen spelades i Quebec.

Den blott 19-årige Edmonton-stjärnan Connor McDavid har utsetts till lagkapten i Lag Nordamerika. Assisterande blir Philadelphias Sean Coutier och Floridas Aaron Ekblad.

Förutom de sex klassiska lagen USA, Kanada, Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien har det till årets World Cup skapats ytterligare två lag. Dels laget med yngre nordamerikaner, dels ett Europa-lag med spelare från exempelvis Slovakien, Österrike, Tyskland, Danmark och Norge.

World Cup spelas 17 september till 1 oktober.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset