I dag kom domen mot den 17-åring som attackerade Östersunds målvakt under en allsvensk match. Arkivbild
I dag kom domen mot den 17-åring som attackerade Östersunds målvakt under en allsvensk match. Arkivbild

Nittio timmars ungdomstjänst blir straffet för 17-åringen som rusade in på planen och misshandlade Östersunds målvakt under en allsvensk fotbollsmatch i somras.

Det var i slutet av matchen mellan Jönköping och Östersund den 15 augusti som den maskerade 17-åringen sprang in på planen och gick till attack mot målvakten Aly Keita. Enligt pojkens egna uppgifter hade han spelat på ett visst resultat och blev upprörd och besviken när han insåg att han skulle förlora de satsade pengarna.

17-åringen brottade ned målvakten, slog mot hans huvud och tog strypgrepp som enligt åtalet orsakade både smärta och en svullnad i ansiktet på Aly Keita. 17-åringen döms nu för misshandel och dessutom för grovt falsklarm, sedan han sagt att han placerat ut två väskor med bomber under Stadsparksvallens läktare.

Enligt vice chefsåklagare Pernilla Törsleff hade hon yrkat på fängelsestraff om det handlat om en vuxen gärningsman. Med hänsyn till pojkens ålder föreslog hon i stället 90 timmars ungdomstjänst, vilket också blev straffet i domen från Jönköpings tingsrätt. 17-åringen ska dessutom betala 10 500 kronor i skadestånd till Aly Keita.

Matchen avbröts vid ställningen 1–1. Svenska fotbollförbundets besvärsnämnd beslutade senare också att det ska gälla som slutresultat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset