Undvik generaliserande föreställningar om kvinnligt och manligt eftersom det begränsar allas möjlighet att få vara sig själv utifrån sin person, och inte kön, skriver representanter från Unionen.
Undvik generaliserande föreställningar om kvinnligt och manligt eftersom det begränsar allas möjlighet att få vara sig själv utifrån sin person, och inte kön, skriver representanter från Unionen.

Förutsätt inte att alla lever i ett heterosexuellt parförhållande. Använd hellre neutrala ord som partner och sambo och tänk på att alla inte heller lever i en tvåsamhet, skriver representanter från fackförbundet Unionen till arbetsgivare.

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Har du suttit i fikarummet och drabbats av känslan att din arbetsplats inte är så öppen och fördomsfri som du trodde? Du är inte ensam, men det går att skapa ett öppnare klimat på jobbet.

I veckan drar West Pride igång för att uppmärksamma allas lika värde och HBTQ-personers rätt i samhället. Vi har kommit en bit på väg mot ett öppnare samhälle. Men till vardags slinker en del fördomar igenom, inte minst på jobbet.

LÄS MER: Debatt: Här är årets tema av Stockholm Pride

Unionen kämpar för ett öppet arbetsliv där alla känner sig inkluderade och kan vara sig själva. Men det är inte alltid så lätt i praktiken. Därför vill vi tipsa om sex könsfällor att undvika på jobbet.

– Aha, är du gravid, då blir du väl hemma ett år?

Förutsätt inte att en gravid kvinna är den som kommer vara hemma med barnet, eller hur länge föräldraledigheten kommer vara. Samma gäller snack om att kvinnor är mest lämpade att ta hand om sjuka barn och att män som vabbar ifrågasätts av sina arbetsgivare.

– Killar har ju så svårt att prata om känslor

Undvik generaliserande föreställningar om kvinnligt och manligt eftersom det begränsar allas möjlighet att få vara sig själv utifrån sin person, och inte kön.

– Och din man, vad gör han?

Förutsätt inte att alla lever i ett heterosexuellt parförhållande. Använd hellre neutrala ord som partner och sambo och tänk på att alla inte heller lever i en tvåsamhet.

LÄS MER: Debatt: Nio råd till den som är på väg ut ur garderoben

– Hen kan man väl inte säga, det betyder ju höna på engelska?

Och på engelska betyder barn betyder lada, så det kan man väl inte heller säga? Skämt åsido, raljera inte över ordet hen, hen är ett viktigt pronomen för många som människor som varken identifierar sig som kvinna eller man.

– Jag blev illa berörd av berörd av ett sexistiskt eller homofobiskt skämt, men skrattade med och pallade inte att ta snacket.

Tala om att du inte uppskattade skämtet. En kränkande jargong är alltid skadlig för arbetsmiljön.

– Pelle hjälper du mig med skrivaren medan Lisa plockar ur diskmaskinen?

Exakt så kanske ingen säger, men nog kan du se liknande mönster på din arbetsplats? Prata om vem som gör vad på jobbet, till exempel ser till att det är snyggt i fikarummet, tar tunga lyft, vattnar blommar och fixar teknikkrångel. Om vi pratar om den här typen av frågor blir det lättare för oss att se vilka könsbundna mönster som vi alla medverkar till.

Ett öppet ett arbetsliv är något vi skapar tillsammans. Men ett stort ansvar ligger på arbetsgivaren som måste skapa ett positivt och inkluderande arbetsklimat, och visa fördelarna med att alla bemöts med respekt.

Oa Hyltén-Cavallius, Regionstyrelsens likabehandlingsgrupp, Unionen Göteborg

Ann-Louise Dunklint, Regionstyrelsens likabehandlingsgrupp, Unionen Göteborg

Lars-Göran Hallbäck, Regionstyrelsens likabehandlingsgrupp, Unionen Göteborg

Jeanette Memberger, Regionstyrelsens likabehandlingsgrupp, Unionen Göteborg

Om debattören

  • Unionen är Sveriges största fackförbund för tjänstemän i den privata sektorn.
  • I Göteborg har Unionen runt 70 000 medlemmar.
  • Likabehandlingsgruppen i Unionen Göteborgs regionstyrelse arbetar med frågor som likabehandling, jämställdhet och diskriminering i arbetslivet.

Fakta om debatten

West Pride är en konst- och kulturfestival i Göteborg som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation.

Festivalen är gratis för besökarna och pågår mellan 7 juni – 11 juni.

westpride.se

LÄS MER: Så här debatterar du i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset